Skogsopp risotto

Soppsesongen nærmer seg slutten og tiden er inne for å nytte det siste av den. Hva med en sopp risotto? Den er en smakfull synonim med innendørs kos. Risotto stammer fra nord-Italia, hvor risdyrking er vanlig. 

Ingredienser: 2 stk. finkuttet sjallotløk, 1 finthakket hvitløk, 1 spsk. olivenolje, 2 spsk. smør, 2 kopper risottoris, skogsopp (kantareller, piggsopp, traktkantareller), 3 spsk. kremfløte, ½ kopp reven parmesan. 

 

Risotto kraft: 7 dl. vann, 1 buljongterning, 3 dl. hvitvin (allt kombineres i en kjelle og varmes opp)

 

 

 

Fremgangsmåte: Start med å steke soppene i en mellomvarm stekepanne; kryddre med salt og pepper og sett til side. I en mellomstor kjelle ha smør og olivenoljen over svak varme. Lettstek sjallotløken til den er gjennomsiktig men uten farge. Tilsætt så hvitløken og stek ytterligere i 1 minut. Tilsætt risottorisen og stek under omrøring til utsiden av kornene er gjennomsiktig. Nu kan du røre inn risotto kraften litt om gangen til risene er tilberedt (riskornene er ”al dente” og risottoen er lett og løs). Tilsett kremfløte og reven parmesan. På en tallerken kan du anrette først risottoen i bunn; skogsoppene drysses på toppen. Avlutt med litt finkuttet gressløk og mer parmesan. Bon appetit! 

Leave a Comment

* are Required fields