Andelår confite

Jeg har nylig været i Paris, der jeg fikk litt inspirasjon. Confite er en veldig gammel konserveringsmetode som stammer fra Frankrike, der mat tilberedes og opbevares i fett. Dette tilfører enda en deilig smaksdimensjon. Fettet kan brukes om igjen.

Andelår from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Ingredienser 1 person: 1 andelår, 1 appelsin, frisk rosmarin og timian kvister, 3 knuste enebær, 1 knust hvitløk, salt, pepper, malt stjerneanis, smør.

Fremgangsmåte: i bunnen av en ildfast form legg appelsin skiver, timian, rosmarin, knust enebær og knust hvitløk. Dryss andelåret med salt, pepper og stjerneanis og legg i ildfastformen. Dekk så andelåret med smeltet smør og sølvfolie. Tilbered i ovnen ved 130 C i minnst 2 timer. Avslutt den i ovnen ved 200 grader og grillfunksjonen til skinnen blir sprø. Lurer du på mer kan du se denne oppskrift på video. Bon appetitt!

 • Espen

  September 4th, 2010

  Fantastisk, elsker denne bloggen:)

 • admin

  September 6th, 2010

  Tusen Takk Espen :-) ! Takk for at du foelger med!

 • Espen

  September 14th, 2010

  Når kommer neste oppskrift?

 • admin

  September 16th, 2010

  Hei Espen! Er en liten tur i utland, men den neste oppskrift kommer snart. Ellers skriver jeg oppskrifter ukentlig for avisen øyene. Hvor i landet skriver du fra?
  Hilsen Ian

 • Espen

  September 16th, 2010

  Heisann!
  Jeg bor i bærum og jobber i Oslo.
  Ser fram til nye oppskrifter:)

  Ps: Ser forøvrig at du har tenkt å legge ur artikler på Engelsk også. Hvis dette er grunnet ønske om mer trafikk, kan det sikkert være lurt det. Men legger også merke til at det kan gjøres et par ting på selve siden også for at den kommer høyere frem i søkemotorene. Bare spør så kan jeg gi deg et par tips:)

 • Ian

  September 17th, 2010

  Hei Espen! Takk for den god vilje :-) Grunnen til at jeg vil skrive på engelsk er fordi jeg uttrykker meg mye bedre og er derfror friere når jeg skriver :-) Jeg er selvsagt interessert i å øke lesertallene. Kunne du skrive tipsene dine til ian@ianchef.com?

 • Espen

  September 21st, 2010

  Ok, den er grei! Sender deg en mail i.løpet av kort tid.

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields