Hvite asparges med sauce gribiche og löjrom

Der finnes titals forskjellige typer asparges, her prøver vi den hvite variant med en sauce gribiche, som stammer fra den romerske imperie og noe deilig löjrom. Löjrom er en type caviar som er vannligvis oransje farget og delikat i smak, samtidig med at den er rimmelig. Denne video illustrerer bokstaveligtallt hverdags luksus, håper den fungerer som inspirasjon :-) Retten er komponert og tilberedt av min gode venn og kollega Alex Larsen.

Hvit asparges from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Asparges: 4 hvite asparges per person, skrelles og den treete bunn kuttes av. Tilberedes i kokende vann med masser av salt i 3-5 minutter og deretter avkjøles i isvann. Senere skal de deles i halver på langs før annretning.

Sauce gribiche: 1 spsk majones, 1 neve finkuttet skalloteløk, 1 neve finhakket persille, 1 neve kapers, 4 hårdkokte egg delt i hviter og plommer, olivenolje, salt og pepper.
Fremgangsmåte: De hårdkokte eggeplommer passeres igjennom en sil for å bryte dem opp og gi dem en fin konsistens. De hårdkokte eggehviter knivhakkes i små tern. I en bolle blann alle de solide ingredienser sammen. Rør sammen med en skje og smak til med olivenolje, salt og pepper.

Anretning: 8 asparges halve per person utgjør en hovedrett. Anrett de ved siden av hverandre på en stor tallerken. På aspargesene kan du anrette 1 eller to spiseskjeer (eller queneller for de som er litt avanserte!) med sauce gribiche. Avslutt retten med litt löjrom, olivenolje og maldonsalt. Du kan også pynte med litt baby salatblader og friske urter for å gi den en ekstra piff. Bon appetitt!

Leave a Comment

* are Required fields