Kunnskap er ikke det samme som visdom

For å ha kunnskap trenger man bare å vite. For å oppnå visdom må man handle.

The road to Santiago de Compostela

Walking the path

Jeg hørte denne settning første gang i Star Wars 2 (NØRD!!), men den slo virkelig igjennom andre gang jeg hørte den i en film ved navn ”Peacefull warrior” med Nick Nolte og Scott Mechlowicz. Siden har jeg lest boken filmen er basert på -skrevet av Dan Millman- og mange andre innen sitt genre. Disse bøker har en simpel men kraftfull lærdom: Finn din indre lærer, hør på hva han har å si og bruk det videre ut i den virkelige verden.

Min indre lærer er den som vet svarene til de daglige spørsmål. Det kan være en følelse eller en fornemmelse. For meg er det noen ganger stemmen som sier ”litt mer salt i denne suppen”, ”litt mindre varme i denne pannen” eller det lille trykk i brystet man får når man har møtt en person man ikke bør stole på. Uansett hvem vi er og hvor vi kommer fra har vi alle sammen en indre lærer; og livet har lært meg at det lønner seg å høre etter. Visdom kommer av å ta lærdom av leksene livet gir oss og gjøre de nødvendige forandringer i hverdagen, slik at lærdommen blir en del av vårt vesen. Jeg vil gjerne avslutte denne tanken med en fin settning jeg lærte i Spania mens jeg gikk veien til Santiago de Compostela:

Kunnskap er å vite at tomat er en frukt.

Visdom er å ikke bruke tomat i en fruktsalat!

Nyt solen og sommeren! Jeg ønsker dere glede og mange herlige opplevelser :-)

Ian Eric Petersen

Leave a Comment

* are Required fields