Pannestekt fjellørret med vårlige grønnsaker og eple vinaigrette

Heisann! Leste i avisen at nordmenn spiser mindre og mindre fisk, hvilket jeg synnes er utrolig synd med all den fantastisk fisk som finnes i Norge. Fjelløret er sunn, kan kjøpes sprellende fersk i butikken; den er lettvint og har en delikat smak.

Fjellørret from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Oppskrift mengde: 1 person

Ingredienser: 150 – 180 g. fjellørret filet, salt og pepper, olje og smør.

Fremgangsmåte: Risp skinnen på laksen, krydre med salt og pepper og stek på skinnsiden til du kan se den er stekt halvveis. Snu fileten og stek ytterligere i 10 sekunder. Ta av og legg til side.

Vårlige grønnsaker

Ingredienser: 4 Reddiker i kvart, 4 sukkererter i biter, 1 spsk. smør, salt og pepper.

Fremgangsmåte: Ta 1 spiseskje smør i en varm kjelle og la den bli nøttebrun. Ha reddikene inn først og stek i 1-2 minutter. Ha sukkerertene i og stek ytterligere i 30 sek. Smak til med salt og pepper.

Eple vinaigrette

Ingredienser: ¼ eple finkuttet i terninger, saft fra ½ lime, ekstrajomfru olivenolje, finkuttet vårløk, ingefer, chilli, sjallotløk og timian. Salt og pepper.

Fremgangsmåte: Blann den finkuttet eple, vårløk, ingefer, chilli, sjallotløk og timian i en liten bolle. Smak til med noen spiseskjeer olivenolje, limesaft, salt og pepper.

HÅPER DET SMAKER :-) !

Ian Eric Petersen

 • gastronom

  June 13th, 2010

  Prøvde eplevinagretten, og den var kjempe god. takk for tipset

 • Ian

  June 17th, 2010

  Tusen takk! Nu om dagen er det veldig aktuellt med slik type vinagrette som inneholer frisk frukt og grønnsaker fremfor den enkle olje-eddik dressing eller en majones. Med den her variant får man et lite neringstilkudd i tilbehøret. Chillien er god for forbrenningen mens ingefer styrker imunsystemmet. Eplen er også stappfyllt med gode vitaminer og antioksidanter. Takk for kommentaren :-)

 • Ann-Christin

  October 29th, 2010

  Hei!

  Havnet innom siden din da jeg letet etter en oppskrift på risotto! Har sett noen av videoene dine, alt du lager ser jo bare deilig ut! Må prøves :-) Tror vi prøver andebrystet idag. Kanskje med risotto til forrett? Ha en fin helg!

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields