Rosa-stekt andebryst med bakt paprikasalat

Andebryst er en fantastisk ingrediens som blir altfor lite brukt. Det har en annerledes smak og konsistens enn kyllingbryst. Skinnet på brystet smaker best når det er sprøstekt, sånn at man får kontrasten mellom det myke og saftige brystet og det knasende skinnet. Det er viktig å steke andebrystet rosa, da blir smaken og konsistensen vesentlig bedre enn om man gjennomsteker det. Brystet blir tørt og veldig seigt ved gjennomsteking.

I denne oppskriften blir andebrystet anrettet med en bakt paprikasalat og syltede artisjokker. Man kan bake parikaene selv eller kjøpe dem ferdigbakt og syltet på glass fra butikken. Jeg har også valgt å bruke ferdigsyltede artisjokker i stedet for å lage dem selv for å forenkle oppskriften.

Untitled from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Rosa-stekt andebryst

Ingredienser:

et andebryst til 2 personer
salt og pepper
1 skje smør
salvie
timian og rosmarin.

Fremgangsmåte:

Risp skinnet i et rutemønster og dryss salt og pepper over. Stek skinnsiden av brystet på en tørr, mellomvarm panne i ca. fem minutter. Snu brystet og stek det i ytterligere 2-3 min, mens du tilsetter resten av igrediensene. Øs det nøttebrune smøret over brystet for å fremheve smaken. Andebrystet  stekes til slutt  3-4 minutter i ovnen på 180 grader. La det hvile i 5 minutter før du transjerer det.

Paprikasalat med reddikspirer og artisjokk

Ingredienser:

3 paprika, en i hver farge
1 boks reddikspirer
1 glass Italienske artisjokker i olje
olivenolje
finhakket persille
salt og pepper.

Fremgangsmåte:

Legg paprikaene i en ildfast form, hell over olivenolje, dekk med sølvfolie og ovnsstek i 35 minutter på 180 grader. La paprikaene kjøle av og fjern skinn og frø. Kutt paprikakjøttet i strimler og smak det til med god olivenolje, salt, pepper og hakket persille. Anrett med spirene og artisjokkene.

 • andreas østrem

  June 4th, 2010

  Det så utrolig delikat ut. Dette må jeg prøve selv en gang. genial sammensettninger blir sulten jeg :) gratulerer med alt mvh Andreas

 • Camilla

  June 6th, 2010

  Det så kjempe godt ut. Kan du anbefale en saus til?

 • Ian

  June 7th, 2010

  Tusen takk Andreas! Det var riktig hyggelig sagt :-)

  Camilla : Sauser som har litt södme og kraft passer ekstremt godt til and. Denne oppskrift behöver ikke noen saus, men hvis du vil kan du bruke en cumberland eller en “beurre blanc” som er laget av appelsinjuice. Du kan også sende meg en email på ian@ianchef.com, så skal jeg sende deg en god saus oppskrift :-)

 • Anders

  December 31st, 2011

  And pleier jeg å servere på en seng av wokgrønnsaker ( strimlet sukkererter, paprika, gulrøtter, selleri) som jeg steker sammen med litt balsamico, worchester, kraft og litt reven appelsinskall. Søtpotetpurè og appelsinsaus. Bruker samme metode på steking av kjøttet, men har aldri brukt salvie, så det må jeg prøve snart :)

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields