Lammecarré med bakte grønnsaker.

Lammecarré er Rolls Royce’en av kjøttverden. Den koster litt, men er smakfull og mør. Denne oppskrift er enkel måte å lage en lekker hovedrett som gir deg bakoversveis!

Lammecarré med bakte grønnsaker from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Lammecarré

Ingredienser:

Salt, pepper og smør
1 liten handfull salvie
1 knust hvitløks fedd

Fremgangsmåte:

1. Rens lammecarréen for sener, skjær ruter i fettet og krydre med salt og pepper.

2. Stek i en panne ved mellomhøy varme i 2 – 3 minutter. Snu den sånn at undersiden blir stekt; på dette tidspunktet tilsetter du en full skje smør, et knust hvitløks fedd, en liten håndfull salvie. Når smøret er blitt nøttebrunt kan du øse det over lammecarréen med en spiseskje; dette gir en fantastisk smak og hjelper med tilberedningen.

3. Hele lammecarréen kan nå settes i ovnen ved 180 grader i 6 til 8 minutter. Dette gir en medium steke grad. La den hvile deretter i 5 minutter før du transjerer.

Tilbehør til En person

Ingredienser:

2 skiver aubergine
2 skiver biff tomat
2 skiver squash
2 biter bakt paprika (Kan lages eller kjøpes på butikk)
Finskåret sjalottløk og timian
Olivenolje, salt og pepper

Fremgangsmåte:

1.Legg en rekkefølge med annenhver skive aubergine, tomat, squash og bakt paprika på en ildfastform. Dryss med finskåret sjalottløk, timian, olivenolje, salt og pepper. Grønnsakene er nå klare til å stekes på 180 grader i 10 til 15 minutter.

Urte ”pesto”

Ingredienser:

Timian
Persille
Salvie
Pinjekjerner
Olje, salt og pepper

Fremgangsmåte:

Alle ingredienser settes opp i en blender og ”blitzes” til en grov konsistens. Voila! Siste komponenten i retten er klar!

 • Charlotte

  May 21st, 2010

  Kjempe fin blogg Ian! Veldig imponert. Resultatet så nydlig ut:)

  Klem

 • Ian

  May 21st, 2010

  Tusen takk Charlotte :-) !!

 • Olav

  May 24th, 2010

  Det så helt utrolig godt ut! Kule videoer

 • Ian

  May 25th, 2010

  Tusen takk Olav! Vi holder på å jobbe med flere videoer slik at der kommer en ny en minst 1 gang i uka :-) Spre det glade budskap!

 • Sidsel

  May 28th, 2010

  Hei Ian! Veldig moro å se deg lage disse rettene, det ser både enkelt og svært smakfullt ut! Men hvor får man tak i lammecarrrè? Bestiller du i en ferskvaredisk?

 • Ian

  May 28th, 2010

  Hei Sidsel! Takk for de hyggelige kommentarer :-) Lammecarre har jeg sett på Meny og på ICA Maxi, men der er også en kjøttbutikk på Kiwi Hjemseng som har et stort utvalg. Jeg er sikker på at de kan hjelpe deg med det du trenger :-)

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields