Asparges med pata negra skinke og vinagrette

I denne videoen har jeg besøk av min gode venn og kollega Alexander Larsen; som har hatt en ytterst bemerkelsesverdig kokkekarriere og jobbet på ypperlige restauranter som Bagatelle i Oslo. Vi ble kjent når vi jobbet sammen på Belhaven på Kaldnes brygge og har vært venner siden. I denne videoen viser han hvordan man lager asparges med ”pata negra” skinke, som er skinke av den sjelden Iberico gris. Den er regnet for å være et av verdens mest eksklusive og utsøkte skinker.

Asparges med pestovinagrette from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Asparges med pata negra skinke og vinagrette:

Ingredienser:

5 skiver pata negra skinke (Den kan man erstatte med Serrano skinke om man ikke vil bruke en formue på skinke)
5 Grønne asparges

Fremgangsmåte:

1. Asparges skrelles og knekkes der fibrene slutter naturlig. Da kan de blansjeres, hvilket vil si å legge dem i kokende vann med salt i ca. 1 ½ til 2 minutter og etterpå i isvann for å stoppe tilberedningen.

2. De blansjerte aspargesene pakkes/rulles i pata negra skinke.

Vinagrette:

Ingredienser:

Hakket persille
Kaldpresset jomfru olivenolje

1 neve sjalottløk
2 spiseskjeer kapers
1 neve pinjekjerner

Fremgangsmåte:

1. Alle ovennevnte ingredienser blandes sammen i en bolle. Mengden olivenolje varierer fra person til person. Bruk så mye du synes er godt.

Når pesto vinagretten er samlet og aspargesene er klargjorte kan man anrette. Man legger aspargesene først, 5 stykker per pers. På dem sprer man den gode vinagretten. Du kan dandere retten med litt salat blader, frisk reven parmesan, balsamico glace og havsalt.

Avslutt ved å drysse litt mer jomfru olivenolje på. Det eneste som gjenstår er å nyte retten fullt ut. Bon appetitt!!

  • Chris

    May 6th, 2010

    Det så godt ut

  • Ian

    May 28th, 2010

    Takk Chris!! Du er en herlig supporter :-)

  • Julianne

    July 22nd, 2010

    Dette så nydelig ut, men det ser som regel godt ut det Alex lager :-)

  • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields