Blomkålsuppe med chorizo, pinjekjerner og oliven

Blomkål er en undervurdert ingrediens som er billig, og kan kjøpes overalt. Bruker man den på riktig måte kan man skape følelsen av luksus i hverdagen. Denne versjonen har chorizo, oliven og pinjekjerner som tilbehør.

Blomkålsuppe from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Blomkål suppe:

Ingredienser:

1 blomkål hode
½ løk
1 hvitløks fedd
1/2 liter kremfløte
1 liter hel melk
1 hønse buljong terning

Smør
Salt og pepper
Trøffel olje

Fremgangsmåte:

1. Start ved å kutte løken i biter og sautere den i en kasserolle ved lav varme. Når løken er myk og gjennomsiktig kan du tilsette hvitløken som også skal være kuttet i biter. Rør rundt i løken og hvitløken sånn at den ikke tar farge.

2. Deretter tilsæt blomkålen, melken, kremfløten, og buljongen. La blandingen stå på varmen rett under kokepunktet inn til blomkålen er mør. Rør periodevis for å forhindre at suppen brenner seg fast til bunnen av kjelen.

3. Sett blandingen i en blender og kjør i ca. 5 minutter inn til den er homogen og silke glatt. Suppen kan siles for å gi den en enda bedre konsistens, ellers kan den serveres som den er.

Tilbehør:

Spansk chorizo
Oliven
Pinjekjerner
Timian og rosmarin

1. Chorizoen kuttes fint, oliven kuttes i skiver, timian og rosmarin hakkes fint.

2. Start ved å steke chorizoen. Når den er brunet og har gitt fra seg den gode olje kan du tilsette oliven og pinjekjernene. Avslutt ved å tilsette timian og rosmarin.

Ian Eric Petersen oppskrifter smaksloken mat privatkokk chef for hire gourmet vin og mat livstil artikler Ian Eric Petersen livskvalitet ernering spise god sublim fantastisk matlagning koking steking flambering posjering grilling  kjøtt fisk fjørfe kylling vaktel and bryst lammecarre entrecote filet rygg smak urter krydderurter grønnsaker sommer vinter høst vår meny kjøkken stekepanne gryte

Leave a Comment

* are Required fields