Å spise for å oppleve i stedet for å leve

Matlagning er en viktig del av vårt liv. Ikke bare fordi den er nødvendig for vår overlevelse, men fordi det er en kommunikasjonsmedium som kan anvendes til mange forskjellige anledninger. Gjennom mat kan man uttrykke balanse, skjønnhet, ideer, intelligens, kjærlighet, overraskelse, humor og mye mer.

Mat kan vekke barndomsminner og forbinde oss gjennom duft og smak med en tid som er forbigått, men aldri tapt i vår hukommelse. Mat er ofte brukt for å hedre elskede og markere viktige dager.

Matlagningen kan også brukes som en slags meditasjon, der man er absolutt tilstede i tilberednings og anretnings prosessen. Denne type meditasjon synes jeg er ytterst avlappende, da man er absorbert i selve tilberedningen av maten, sine egne sanser og omgivelser. Man får en pause, vekk fra de daglige bekymringer og problemer.

Mat er en del av menneskerasens kultur som har høy betydning uansett hvilket land den stammer fra. Å dele bord og maten sin med en annen betraktes som en verdifull gest. Ofte, når vi er på reise i utlandet, opplever vi landets kultur gjennom måltidene vi blir servert.

For meg, å dele matfilosofi med deg og ha muligheten til å undervise mine ferdigheter er en drøm som gradvis blir til en krystallisert virkelighet. Min ambisjon er å smitte deg med litt av den entusiasme og lidenskap som gjør at jeg elsker og verdsetter matlagningen så høyt.

Tiden der man spiste for å bli mett er forlengst borte. Nå er det tid til kos og minnverdige opplevelser gjennom mat og vennskap! Takk for at du leser dette innlegg og blir med meg på denne herlige reise.

Hilsen, Ian Eric Petersen

Leave a Comment

* are Required fields