Ytrefilet av svin med ratatouille

Svinekjøtt er ikke så populær I Norge som den er i Danmark, men jeg syntes den kan være en velsmakende og mager proteinkilde som kan kombineres med massevis av sauser samt tilbehør for å krydre tilværelsen J. Versjonen som presenterer dere i dag er en ytrefilet; denne del av svinet inneholder naturlig lite fett. Når man kombinerer den med den tradisjonelle fransk ratatouille (ellers kjent som den matglad rotte i Disney filmen av samme navn) og en lett vinagrette har man en rett som umulig kan slå feil. Denne retten passer seg best til hyggelig kveld med kjæresten eller familien, ut i ettermiddags solen på terrassen.

Ytrefilet av svin med ratatouille from Ian Eric Petersen on Vimeo.

Ratatouille

Ingredienser:

1 løk
1 hvitløks fedd
1 aubergine
1 squash
1 rød paprika

Halverte sherry tomater
Salt og pepper
Frisk timian og rosmarin

TIPS: Før man begynner tilberedning av denne oppskrift er det best man har kuttet eller klargjort alle ingredienser på forhånd. Hver grønnsak kan settes i en separat bolle, da de skal tilsettes på forskjellige tidspunkter.

Fremgangsmåte:

1. Løk, aubergine, squash og paprika kuttes i terninger (0;5 – 1 cm.)

2. Sett en tørr panne på middelshøy varme og vent til den blir varm før du tilsetter olje. Dette forhindrer at oljen brenner.

3. Ta en skje smør opp i den varme olje. Når den slutter å frese, tilsæt løken og stek i 30 sekunder, deretter hvitløken og stek 30 sekunder til.

4. Fortsett listen nedover med ingredienser, stek hver ingrediens i ca. 30 sekunder før du tilsetter den neste. Smak til med salt, pepper og friske urter.

Ytrefilet av svin:

Ingredienser:

Medaljonger av svin ytrefilet
Timian
Rosmarin
Hvitløk
Paprika
Stjerne anis
Oliven olje

Fremgangsmåte:

1. Timian, rosmarin, hvitløk, paprika, stjerne anis og oliven olje settes opp i en blender og blandes inn til de er fullstendig flyttende.

2. Svine medaljongene marineres i krydder blandingen i opp til 2 dager.

3. Stek på en mellomvarm panne på begge sider. Når den er snudd kan man helle litt cognac på pannen for å flambere… pas på! Cognac’en flammer veldig!

4. Når flammene har lagt seg kan man kaste et par smør klumper på pannen og la de smelte. Den ”glacering” som er i pannen kan da øses over ytrefileten for å gi en skinnende ”finish” og øke smaks inntrykket.

5. Medaljongen er klar til å serveres. La den hvile i 3 minutter før man transjerer medaljongen på skrå for å vise steke graden.

 • Christian

  May 6th, 2010

  Kjempekult og nyttig! :razz:

 • Lars

  May 6th, 2010

  Jag blir jättehungrig. Lycka till

 • Ian

  May 25th, 2010

  Takk for supporten gutta!!!

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields